Autolaina, eli autorahoitus on kulutusluotto, joka hankitaan auton ostamista varten. Autolaina on poikkeuksetta osamaksusopimus ja autolainoja tarjoavat niin pankit, autoliikkeet kuin erilaiset luottoyhtiötkin. Edullisimmat autolainat ovat liki poikkeuksetta pankkien myöntämät vakuudelliset kulutusluotot. Poikkeuksiakin on ja esimerkiksi uuden auton ostoon saatat saada autolainan jopa 0,9 prosentin korolla, mutta muista – halpa korko on huomioitu auton myyntikatteessa tai vaihtoehtoisesti, vaihdossa antamasi auton hyvityshinnassa.

Tee Autolaina hakemus – saat heti kilpailutetun tarjouksen

Autolaina ja Autorahoitus verkosta

Autolaina ja vakuudet

Autolainaa voit hakea niin uuden kuin käytetynkin kulkuneuvon ostamista varten. Jos valitsemasi lainanantaja edellyttää autolainaasi vakuutta, sellaisena toimii useimmiten ostoamasi ajoneuvo.

Muuta vakuutta ei autolainaan yleensä vaadita. Autolainaa voit hakea aina 50 000 euroon saakka.

Autolainan lyhennys

Autolainaa lyhennetään tavallisesti kuukausimaksulla. Autolaina toimii siis aivan kuin mikä tahansa osamaksusopimus.

Maksuaika?

Maksuaikaa saa käytetyille autolainoille normaalisti 1-6 vuotta, eli 12-60 kuukautta. Vuoden 2018 aikana yleistynyt myös 72 kuukauden lyhennystyyppi. Tyypillisin autolainan pituus on kuitenkin 48 kuukautta, mutta ostettavan auton ikä vaikuttaa maksuajan pituuteen. Useasti uusiin autoihin valitaan niiden korkeamman hankintahinnan vuoksi 60 kuukauden ja jopa 120 kuukauden maksuaikoja.

Käsiraha

Autolainan saamisen edellytyksenä on usein edellytyksenä, että pystyt maksamaan käsirahana 10-25 % auton hinnasta. Useimmiten käsirahaksi muutetaan vaihdossa tuleva ajoneuvo.

Mistä autolainaa voi sitten hakea?

Autolaina pankista?

Myös tavalliset pankit tarjoavat autolainoiksi käyviä, tavallisia kulutusluottojaan. Vaikka useimmiten autolainaa hankitaan suoraan autokauppiaalta auton oston yhteydessä, kannattaa olla tarkkana sillä autokauppias on myyjä ja näillä kauppiailla on omia yhteistyötahoja, joiden kautta saadut komissiot houkuttavat tarjoamaan kiivaasti autolainaa juuri autoliikkeestä. Suosi tunnettuja tahoja, kuten tunnettu A1 autorahoitus (Nordea) ja Euroopan suurin ja tunnetuin Santander.

Autolaina netistä?

Autolainaa voit nykyään hakea suoraan netissä, esimerkiksi Autoluotto.fi palvelusta tai suosittelemaltamme Freedom Rahoitukselta. Osuuspankin asiakkaana saat hyvin edullista autolainaa myös OP-Pankista, jossa lainan hakeminen onnistuu nettihakemuksella.

Suosituimmat autolainat – mistä autolaina kannattaa hakea?

Autolaina edullisesti verkosta? Usein halvin autolaina löytyy autokaupan tarjouksesta, jossa voit saada lainaa jopa nollakorolla! Kuitenkin, autolainan netistä hakeminenkin on järkevää, jos tarjous on hyvä.

Autolainojen vertailu on yhtä helppoa kuin minkä muun tahansa lainan.

Autolainat ovat yleensä vakuudellisia ja vakuutena toimii silloin useimmiten auto. Kuitenkin, voit hakea vakuudettomia kulutusluottoja ilman erityisempää rahoituskohdetta ja käyttää tämän rahan auton hankintaan. Tämä pätee moneen muuhunkin hankintaan. Teit sitten remonttia, matkustelet tai hankit auton, varsinaista käyttökohdetta ei useimmiten kysytä kuin gallupinomaisesti.

Kannattaa aina kartoittaa lainamarkkina, esimerkiksi lainavertailua tekevien palveluiden kautta. Autolainaa hakiessa kannattaa muistaa, että hankkiessasi auton omiin nimiisi (ei autoliikkeen autorahoitusta), et tarvitse lainkaan a) kaskovakuutusta b) rahoitusvakuutusta ei tarvitse maksaa = säästät kiinteissä autokuluissa huomattavasti.

Vinkki! Autolainoihin erikoistuneet verkkosivut, kuten Autolainat.fi ja Autolainaa.fi kertovat sinulle parhaat paikat hakea lainaa auton rahoittamiseksi. Voit tehdä vertailua toki itsekin ja aina on vaihtoehtona kilpailuttaa laina.

Mistä halvin autolaina?

Aika ajoin autokauppiaat tarjoavat uskomattoman edullisia autolainoja. Esimerkiksi kesällä 2013 tilanne oli juuri tämänlainen. Tarkka ostaja saattoi havaita että kiivaana käynyt uusien autojen kauppa vauhditti käytettyjen autojen yhteydteen tarjottavia autolainoja siinä määrin, että niiden koroissa nähtiin 1,9 prosenttia ja 2.9 prosenttia kampanjaetuina. Autokauppiaiden käytettyjen autojen varastot olivat suuret ja varastointi on kallista. Lainaa myönnettiin huippueduin.

Mutta onko autorahoitus helppo saada?

Pankkilainat pienissä summissa ottivat kuitenkin nopean käänteen ja pankit alkoivat tarjota pienempiä lainoja maltillisin ehdoin, nyt autolainaa saa edullisesti ja autokauppiaat kilpailevat asiakkaista tarjoamalla kylkiäisenä ilmaisia lisävarusteita ja muita etuja. Vuonna 2013 keskimääräisen autolainan todellinen vuosikorko oli 7,53 %. Saat tämän tasoisen lainan Freedom Rahoituksen kautta, lainan saaminen kestää 1-2 päivää hakemuksen jättämisestä.

Katso myös Kulutusluottovertailun tekemä autolainavertailu. Osio on keskittynyt ainoastaan autolainojen vertailemiseen. Autolainan hakeminen verkossa onnistuu suosittujen palveluiden kautta, kuten autolainaa.fi -verkkopalvelu. Myös Lendon kautta voi kilpailuttaa sekä lainoja että auton hankintaan haettavan lainan. Vaihtoehtona on superkilpailutus yli 25 pankin kesken Autolainat.fi -palvelussa, jossa voit kilpailuttaa autorahoitukset ilmaiseksi ja saat rahat tilille jopa minuuteissa.

Info!

Vuoden 2019 Elokuussa, esimerkiksi Opel tarjoaa autorahoitusta 1,9% korolla ja täysin ilman muita kuluja. Tämä korko on toki tässäkin kauppiaan niksissä “leivottu” sisään auton hintaan tai huolto-ohjelmaan tai vaihtoehtoisesti eivät hyvitä kampanja mallistoonsa vaihtoautoista markkinahintaa.

Nyt tiedät, mitä ottaa huomioon hakiessasi autolainaa.