Viisi arjen säästövinkkiä joila jokainen voi säästää

Kukaan ei halua törsätä rahaa holtitta. Perimmiltänsä jokainen haluaa säästää rahaa, eikö niin? Ei kuitenkaan välttämättä ole näin, vaikka luulisi.

Ongelmana on se, että säästäminen on kovaa ja pitkäjänteistä työtä. Kuitenkin, on niin paljon pieniä tapoja säästää rahaa jotta on helppo unohtaa millä kaikilla tavoilla voi sästää arjen joka nurkasta juuri sopivasti. Samalla valoisa puoli säästämisessä on tietenkin se että on niin monia mahdollisuuksia säästää rahaa että jokainen onnistuu siinä, kun on vain tarpeeksi viitseliäs.

Jos yrität leikata kuukausibudjettisi, tämä artikkeli auttaa kertomalla kaikille yhteisiä tapoja säästää rahaa. Tapoja jotka usein unohdetaan.

1. Vähennä lämmitystä sopivasti

Suositeltu talviasento lämmitykselle on 22 astetta. Jos et ole vilukissa, vähennä asteet 19-20 asteeseen, se on paljon edullisempaa lämmitystä ja samalla terveellisempää, paras lämpötila terveydelle olisi noin 18 astetta Voit jatkaa lämpötilan pienentämistä, kun ole ensin tottunut noin 20 asteeseen. Usko pois, se on aivan mukava lämpötila kun totut siihen. Ja mikä parasta – säästät kymppejä kuukautta kohti!

2. Osta vaatteita vain ja ainoastaan alennusmyynneistä

Vaatteisiin kuluvan rahamäärän seuraaminen voi olla vaikeaa koska ostot ovat niin epäsäännöllisiä. Et osta vaatteita päivittäin tai viikoittain ja ajan kuluessa niihin kuukauden aikana kuluvan rahamäärän käsityksesi vaikeutuu.

Seuraavan kerran, kun ostat vaatteita – osta ne alennusmyynneistä. Älä koskaan osta normaalihintaisia vaatteita. Useimmin kun ostat vaatteen, käyttänet sitä kerran pari ja se unohtuu pyörimään muiden vaatteiden sekaan vaatekaappiisi. Mieti aina vaatteita ostaessasi, tarvitsetko tosiaan uuden seitsemännen valkoisen V-aukkoisen t-paidan? Samoin – älä osta saman kauden vaatteita, ne eivät ole koskaan tarjouksessa.

3. Osta kulutustavarat suurissa erissä

Osta aina isoja pakkauskokoja ja vertaile kappale tai kilohintaa. Useimmat ihmiset kantavat joka toinen kerta kaupasta tullessaan wc-paperia ja talouspaperia 4 rullan pakkauksissa. Ne ovat sitä kalleinta paperia. Osta kerran isosti ja vältyt a) jokakertaiselta kantamiselta ja b) säästät rahaa.

4. Unohda kahvilat ja leipomot.

Jos jokin on kallista niin kahvi. Vielä kalliimpaa on kahvilla käyminen. Ota seuraavan kerran teetä, se on useimmiten puolet edullisempaa, ellei enemmänkin. Voit ottaa kahvilaan mukaan myös omat teepussisi ja tilaat vain kuuman veden – useat ihmiset tekevät näin usko pois.

5. Kulje fillarilla aina kun pystyt

Taksit, bussit, junat, raitiovaunu, lähijunat. Imevät lompakkosi kuiviin kuun aikana. Kun keli riittää, ota allesi pyörä. Säästät ja liikut samalla. Kokeile ja ylläty kuinka nopea väline pyörä on – ja takuulla halpa ylläpitää.

Näitä vinkkejä noudattamalla sinun ei ehkä tarvitsisikaan ottaa lainaa hieman pidemmällä tähtäimellä?

 

 

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.