Sähkön kilpailuttaminen säästää rahaa

Ehkä et tarvitsekaan lisää lainaa, vaan voi tehdä säästöä kuluihisi?

Sähkön kilpailuttaminen on kaikille kuluttajille viisasta.

Tutkimukset kertovat, että sähköllä lämmitettävän talon sähkökustannuksissa on hyvin mahdollista sähköyhtiötä kilpailuttamalla, säästää vuodessa useampi sata euroa. Myös kerrostaloasukkaan on mahdollista puolittaa sähkölasku. Kilpailuttamisen vaivalla ei voi muuta kuin säästää rahaa, joten miksipä et sitä tekisi?

Aloita säästäminen siis sähköstä. Sähkölasku on 4 henkisessä perheessä usein 100 euroa kuukaudessa!

Kilpailuttamalla sähköyhtiöt, tulevan sähkön laatu ei muutu, vaikka yhtiö vaihtuisi. Palvelu on siis täysin sama, vaikka hinta olisikin huokeampi. Sekä kilpailuttaminen että yhtiön vaihtaminen on maksutonta. Laki määrittelee, että sähkönmyyjän vaihtamisesta ei ole mahdollista periä maksua. Sähköyhtiötä voi vaihtaa niin usein kuin itse haluaa. Vaihtaja ei häviä kilpailuttamisella, vaan ainoastaa tekee säästöä.

Se on näin helppoa, täytä vain lomake ja asia on jo vireillä:

superkilpailuttaja-www

Kun sähkön hintaa kilpailuttaa, kannattaa ottaa selville oma sähkönkulutus kokonaiselle vuodelle sekä nykyisen yhtiön nimi. Myös pitää tietää, millä tavalla oma koti lämpiää, onko sähkölämmitys vai jokin muu.

On hyvä myös tarkastaa asunnon sulakkeiden määrä. Sähköyhtiöiden tarjoamat sopimukset ovat yleensä määräaikaisia, vuodesta kahteen vuotta tai sopimuksia, jotka ovat voimassa olevia.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että yhtiön vaihtaminen on maksutonta vain vuoden välein. Sopimuksen kesto sekä tulevan sähkön tyyppi, ovat riippuvaisia talon lämmitystavasta että siitä, kuinka isoja hinnanvaihteluja sähkönmaksajan talous kestää.

Esimerkiksi isossa, sähkölämmitteisessä omakotitalossa pakkastalvi ja pörssisähkö saattavat tarkoittaa sitä, että yhden kuukauden sähkölasku onkin yllättäen kalliimpi kuin muulloin.

Mikäli nykyinen sähköyhtiö miellyttää, mutta hintaa voisi vielä kiristää, kannattaa kokeilla vaikkapa soittoa omaan sähköyhtiöön ja kertoa saadusta edullisemmasta tarjouksesta.

Voikin olla mahdollista, että yhtiö haluaa pitää asiakkaansa ja tarjota samaa hintaa vastatarjouksessaan kuin toisessa tarjouksessa. Kokeile tätäkin, jos haluat pitää sähköyhtiön samana.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.