15 helppoa tapaa säästää arjessa | Testattu lista (joka toimii)

Jos säästäminen arjessa tuntuu vaikealta, lue tästä varmat vinkit arjen kulujen minimoimiseksi. Monet suomalaiset pystyisivät varmasti säästämään rahaa pienillä arjen muutoksilla. Muutoksia kannattaa tehdä omassa ajattelumaailmassa sekä arkisia tottumuksia ja kulutuskäyttäytymistä järkevöittämällä. Artikkeliin on listattu hyviä vinkkejä, miten rahaa säästyy enemmän.

Säästäminen arjessa yleisesti

Säästäjän kannattaa ensimmäiseksi perustaa säästötili ja ottaa käyttöön vaikkapa säästöpossu. Säästöpossuun on helppo päivittäin pudottaa taskussa tai laukussa olevat kolikot, kun säästölipas on täynnä, rahat kannattaa siirtää pankkiin avatulle säästötilille. Kannattaa pitää kirjaa omasta kulutuskäyttäytymisestä, näin kuluttajalla on parempi käsitys omasta rahankäytöstään ja siitä missä kohtaa on hyvä vetää pussinnyörejä tiukemmalle. Henkilökohtainen kirjanpito onnistuu helposti esimerkiksi puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Talouteen kannattaa jättää liikkumavaraa yllättäviä kuluja ajatellen, eikä käyttää jokaista tienattua euroa.

Tällöin rahallinen tilanne ei mene sekaisin. Säästäjän ei kannata ottaa luottokorttia käyttöön, sillä kortin avulla ei synny säästöjä. Luottokorttia kannattaa käyttää ainoastaan hätätapauksessa. Kun oman talouden ja elämän budjetoi, niin rahatilanne selkeytyy ja kuluttaja ymmärtää paremmin, mihin kannattaa raha käyttää ja missä kulutusta voisi nipistää.

Säästäminen arjessa on loppujen lopuksi yllättävän helppoa!

Lue eteenpäin.

Arkinen kulutus kotona ja säästäminen arjen kuluissa

1. Säästä pukeutumisessa tinkimättä tyylistä

Erityisesti lapsiperheissä kuluu paljon vaatteita. Lapsiperheille säästäminen arjessa, verrattuna ajattelemattoman kuluttajan kuluihin, on kaikkein helpointa sillä kulueriä on niin paljoin joista voi tinkiä. Arkikäytössä olevissa tekstiileissä ei kannata pihistellä, sillä tässä tapauksessa edulliset vaatteet kuluvat nopeasti. Panosta laatuun, vaatteiden pitää olla kestäviä, se säästää pidemmällä aikatähtäimellä. Kannattaa kuitenkin tutustua eri vaatemerkkeihin, sillä tunnetuin vaatemerkki ei ole aina välttämättä ole kestävin vaate. Jos haluat uusia vaatteita, tilaa ne veloituksetta esimerkiksi Zalandosta. Säästät sekä aikaa että rahaa, Zalando on halpa ja toimitus sekä palautus ovat ilmaisia. Muita suosittuja edullisia vaateliikkeitä netissä ovat Spartoo, Nelly, Boozt ja esimerkiksi miesten ja naisten muotiliike Bianco, josta uudet asiakkaat saavat jatkuvan -10% alennuksen ja toimituksen kuluitta.

2. Käsityötaitojen hyödyntäminen säästämisessä

Ompelu sekä kutominen ovat hyviä taitoja. Villasukat ja neuleet tulevat edullisemmiksi itsetehtynä ja ompelukoneella surauttaa vaatteita itse. Tai jos ei kokonaan vaatetta valmista, niin on hyvä osata korjata, heti ei tarvitse ostaa uutta.

3. Kodin sisustaminen edullisemmin laadusta tinkimättä

Kodin sisustusta on hyvä uudistaa luovasti, aina ei tarvita kalliita huonekaluja tai sisustustavaraa. Kirpputorit ja omankädentaidot ovat myös erinomaisia sisustusvinkkejä. Kaapit saattavat myös kätkeä vanhoja sisustustavaroita sisälleen, ota vahat tavarat käyttöön, ne tuntuvat kuin uusilta. Edulliset huonekalut hankit verkosta, esimerkiksi tästä. Kokeile myös Tori.fi valikoimaa. Tori.fi sivustolle ostokset lainoittaa tarvittaessa yhteistyökumppani, lainojen kilpailuttaja Lendo.

4. Rahan käyttö ja koko ajatusmaailman muuttaminen

Lapsiperheissä on hyvä opettaa rahankäyttöä jo pienestä pitäen. Ottakaa käyttöön viikkoraha, näin lapsetkin ymmärtävät mitä omalla rahalla voi ostaa ja opetellaan säästämään esimerkiksi jotakin toivottua esinettä varten. Rahaa ei kannata antaa aina, kun sitä pyydetään. Myös vanhemmat voivat muuttaa rahan käyttöä siten että nostatte tililtä tietyn summan jokaista viikkoa varten. Käteinen raha kuluu hitaammin kuin korttiraha.

Onko taloudessanne useita pieniä lyhennettäviä lainoja, kuten keittiöremontin, etelänmatkan rahoitusta tai normaaleita kulutusluottoja ehkä jopa pikavippejä? Yksittäisten lainojen pois maksaminen on todella kallista. Yhdistä lainasi siten että haet lainaa lainojen yhdistämistä varten. Tällä yhdellä isommalla lainalla maksat pois kaikki ( tai ainakin mahdollisimman monta) nykyiset lainasi ja jatkossa lyhennät vain yhtä lainaa. Lue lisää tästä, tai toimi heti ja aloita lainojen yhdistäminen tästä.

Kotitalouden lainat kuntoon, veloituksetta ja todella kätevästi myös muualta: Pohjoismaiden suurin Lendo tai kotimainen turvallinen valinta Zmarta.

5. Säästä sähkössä, silti tinkimättä liikaa mukavuudesta

Sähkön säästäminen lisää rahaa säästötilille. Joka huoneessa ei tarvitse pitää valoja samaan aikaan päällä vaan valoja on hyvä sammuttaa sitä mukaa, missä huoneessa kulloinkin on. Myös elektroniset laitteet tulisi sammuttaa kokonaan, eikä jättää valmiustilaan. Tarvittaessa myös pistokkeen voi ottaa seinästä irti. Vuosittaisella tasolla ajateltuna, television valmiustila lisää sähkölaskua monilla euroilla. Näin vähän vaatii säästäminen arjessa sähkön osalta.

6. Puhelut, internet, mokkulat ja sopimukset – Kilpailuta nämä ensitilassa

Puhelimen liittymä sekä internetkulut on säästön vuoksi hyvä kilpailuttaa. Etenkin, jos liittymää tulee käytettyä runsaasti, halvempi puhelinliittymä kerryttää euroja säästöön. Kilpailuta liittymät,  se on todella helppoa.

Jos et kaipaa liittymiisin kilpailutusta mutta haluat samalla rahalla enemmän, Elisa Viihde yhdistää kodin laajakaistan ja verkkodigiboksin, todella suosittu palvelu.

7. Näin säästät ruokakaupassa

Ruokaostoksia varten kannattaa aina tehdä kauppalista. Listaa noudattamalla ei tule hankittua heräteostoksia. Hyvä vinkki on käydä ruokakaupassa vain kerran viikossa. Kun listan suunnittelee koko viikolle, ylimääräiset ja turhat rahamenot välttyvät ja rahaa jää säästöön. Ruokakauppaan ei myöskään kannata suunnata nälkäisenä, tällöin tulee ostettua suotta kaikkea, mitä ei tavallisesti ostaisi. Ruokaa kannattaa kokata itse. Ja kun sen tekee itse, kannattaa valmistaa ruokaa reilummin, jotta siitä tulee useammalle päivälle syötävää ja vaikka evästä töihin. Ruokakaupan valinta on tärkeää, Keskon Citymarket on tutkitusti kalliimpi, Lidl taas halvin, mutta keskittäjän kannattanee harkita S-Ryhmän tarjontaa ja liittyä vaikkapa S-Pankin asiakkaaksi.

Liikkumiskuluissakin voi helposti säästää, merkittävästi

8. Automatkat ja julkisen liikenteen kulut, isoja säästöjä luvassa

Tarpeettomia automatkoja kannattaa välttää, jotta ei polttoainetta ei kulu liikaa. Kaupunki- sekä lähiajo kuluttavat enemmän kuin moottoritiet. Julkisia kulkuvälineitä ja omaa polkupyörää kannattaa ehdottomasti suosia, tällöin säästyy rahaa. Säästäjän on hyvä käyttää kuukausikortteja, sillä yksittäinen lippu on tyyriimpi. Suosi myös kimppakyytejä, jolloin matkakulut jaetaan ja kustannukset laskevat huomattavasti. Juna- ja bussimatkat ovat myös hyvä paikka rentoutua tai vastaisesti tehdä töitä.

Kuten varmasti huomasit, säästäminen arjessa on todella helppoa ja takaamme että huomaat säätäväsi näillä vinkeillä tuntuvasti. Kokeile ja aloita säästäminen arjessa jo tänään.

Useimmat perheet voivat säästämisen ajatustapoja parantamalla säästää jopa niin paljon kuluissaan että koko perhe pääsee mukavalle lomaviikolle kerran vuodessa tai ainakin joka toinen vuosi. Sitten kun loman aika koittaa, kannattaa lomatarjontaa alkaa katsastamaan Top 10 Matkatarjouksilta.

9. Lainojen läpikäynti.

Pienet, korkeakorkoiset lainat yhdistämällä yhdeksi, on mahdollista säästää joka kuukausi.

10. Pankkien korkovertailu.

Lainanhakijan kannattaa säästää omaa aikaa ja antaa lainanmyöntäjän tehdä lainavertailua. Hakija saa monesta lainaa myöntävästä yrityksestä, kuten esimerkiksi Freedom Rahoitukselta, vertailtavaksi useita tarjouksia. Hakija saa itse valita parhaan.

11. Tarkista sähkö- sekä puhelinkulut ja vertailuta ne.

12. Ruokabudjetti

On tehokasta laatia ruokabudjetti ja käydä vain kerran viikossa ruokaostoksilla.

13. Neuvottele pelivaraa tuloihin

Käy neuvottelua mahdollisesta palkankorotuksesta. Pienikin kuukausittainen lisä kerryttää vuodessa ison summan rahaa.

14. Ei kulutushuumaa.

Kun hankkimisen jättää vähemmälle, halu ostaa vähenee. Turhat ja tarpeettomat vaatteet sekä tavarat kannattaa jättää kauppaan.

15. Tarpeettomien kulujen vähentäminen.

Esimerkiksi kahvilassa käynti tai savukkeiden ostaminen ei kerrytä säästöjä. Vuoden aikana on mahdollista säästää suuria summia. Esimerkiksi kahden euron kahvikupillinen päivässä tekee 730 euroa vuodessa!

Lainan hankintaan, niiden yhdistämiseen ja talouden kohentamiseen saa apua helposti. Lainahakemuksen täyttäminen on vaivatonta eikä se vie kauaa. Päätöksen saa nopeasti ja lainan maksu hakijan tilillle onnistuu muutamassa hetkessä.

Miten sinä säästät arjen kuluissa?

Kommentoi alle ja auta muita arjen säästämisestä kiinnostuneita säästämään lisää turhia arjen kuluja.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.