Piha ja rahoitus

Kevät koittaa ja piha pitäisi saada kesäkuntoon. Omaan pihaan investointi kannattaa aina, sillä satsaamalla upeaan pihaan saa ohella lisää asumismukavuutta sekä kiinteistön arvo nousee.

Koti- tai vaikkapa mökkipihan laittaminen kuntoon ei ole kuitenkaan aina kovin edullista, riippuen remontin suuruudesta. Pienelläkin satsauksella saa aikaan paljon, mutta jos piha vaatiikin kokonaan uudistusta tai sitä ei ole vielä tehty lainkaan voi kunnostus haukata isonkin loven lompakkoon. Voit hakea lainaa mihin tahansa tarkoitukseen esimerkiksi ilmaisen palvelun, suomalaisen lainavertailun kautta.

Monet piharakentamisen yritykset tarjoavat myös rahoitusta, jonka turvin on mahdollista toteuttaa pihatoiveet kerralla ja kustannustehokkaasti. Rahoituksen voi saada koko pihaurakointiin tai tarpeen mukaan vain osaan siitä. Tarjoukset urakointiin ja rahoitukseen kysytään aina yrityksen kautta. On myös hyvä muistaa erilaiset rahoitusyhtiöt, jotka myöntävät kulutusluottoa tällaiseenkin tilanteeseen. Kulutusluottoa tarjotaan erilaisilla lainasummilla sekä eripituisin takaisinmaksuajoin, lainan määrästä riippuen. Kulutusluotto on helppo ja vaivaton tapa lainata rahaa esimerkiksi juuri kesäpihan kunnostamiseen. Lainan avulla saa pihan kerralla kuntoon eikä pihaa tarvitse tehdä monena vuonna vaan siitä pääsee nauttimaan nopeammin.
Piharakentajan on myös hyvä muistaa kotitalousvähennys, omakotitalon sekä vapaa-ajan asunnon pihan kunnostamisen ja rakentamisen työkustannukset kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

2 kommenttia artikkeliin ”Piha ja rahoitus”

Jätä kommentti