Pienten lainojen vuosikorkoa rajoitettiin

Pienten lainojen vuosikorko usein yhä satoja prosentteja uudesta laista huolimatta.

Pikalainayritykset ovat keksineet kiertää uutta lakia seuraavasti: He myöntävät suurempia luottoja kuin asiakas haluaisi siten, että haettaessa esimerkiksi 300 euroa, myönnetään 300 euron luoton nosto, mutta tosiasiassa lainaa on nostettavissa 2000 euroa, jota asiakkaan ei toki tarvitse koskaan nostaa. Luottopäätös on kuitenkin tehty 2000 euron lainasummalle, jolloin lainmuutos ei rajoita lainaan liitettävää korkoa, koska nostettavissa oleva lainasumma täyttää 2 000 euroa.

Uusi lainmuutos ei siis käytännössä hävitä markkinoilta pienten lainojen vuosikorkoa sadoista prosenteista alle 51 prosenttiin kuten oli tarkoitus.

Pienten lainojen vuosikorko kierretty
Vivus.fi ja lakimuutos 1.6.2013

Viime viikon lauantaista ( joka oli 1.6.2013 ) lähtien pikalainojen todellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 51 prosenttiyksikköä. Esimerkiksi tunnetun lainanmyöntäjän Vivuksen ( Vivus.fi ) uusi luotto on täysin laillinen, sillä vaikka lainan ottava kuluttaja ottaisi lainaa käyttöönsä vain satasia, on nostettavissa olevan luoton määrä aina vähintään 2 000 euroa.

Kuluttajansuojalain uudistus toi korkokaton ainoastaan alle 2 000 euron lainoihin. Jää nähtäväksi lopetetaanko pikavippiralli uudella lainmuutoksella ja koska näin tapahtuu.

2 kommenttia artikkeliin ”Pienten lainojen vuosikorkoa rajoitettiin”

Jätä kommentti