Mikä luotto?

Kulutusluotto on päätermi lainalle, jonka suuruus on yleensä 1000- 50 000 euroa. Pankkien myöntämillä kulutusluotoilla on usein tarkoitusta kuvaavia nimiä, kuten esimerkiksi autolaina tai remonttilaina. Lainaehdot ovat kuitenkin saman tyyppiset. Markkinoilla on monenlaisia kulutusluottoja, kannattaakin ottaa selvää minkälainen kulutusluotto on paras omiin tarpeisiin. Kulutusluottoja eri maksuajoilla ja lainasummilla voi vertailla helposti erilaisilla lainavertailuilla.

Tärkeimmät erot ovat onko laina vakuudellinen vai vakuudeton, entä onko summa joustava vai kerralla nostettava. Kulutusluottojen alaraja on yleensä 1000 euroa, pienemmät lainat luokitellaan pikavipeiksi. Jotkin lainantarjoajat vaativat yhteistä lainahakemusta puolison kanssa, jotta lainan takaisinmaksu olisi varmempaa. Yhteishakemus takaa usein myös isomman lainasumman.

Vakuudellisessa kulutusluotossa lainan ottaja antaa pankille tai rahoitusyhtiölle vakuuden lainaa varten. Vakuus voi olla vaikka lainanottajan auto tai asunto. Vakuudellisen luoton korko on yleensä matalampi kuin vakuudettoman, koska vakuus on ikään kuin pantti lainaa vasten.

Vakuudettomaan kulutusluottoon ei tarvita takausta tai muuta omaisuutta. Sen etuja ovat nopea käsittelyaika sekä mahdollisuus täyttää hakemus verkossa. Vakuudettoman lainan korot ovat yleensä hieman korkeammat kuin vakuudellisessa kulutusluotossa. Vaikka laina oisi vakuudeton, tulee huomioda, että pankki tai rahoitusyhtiö usein vaatii asiakkaaltaan säännöllisiä kuukausituloja.

Kertaluotto on kiinteä lainasumma, jonka takaisinmaksu tapahtuu tasaerissä. Kertaluottoon ei kuulu jatkuvaa lainalimiittiä.

Joustoluottoa eli limiittilainaa voi nostaa aina tarvittaessa, luottorajan sallimissa rajoissa. Esimerkiksi 4000 euron lainassa on mahdollista käyttää ensin 2000 euroa ja nostaa rahaa taas tarpeen tullen. Luottoa myös tulee uudelleen käytettäväksi, kun sitä maksetaan takaisin.

 

9 kommenttia artikkeliin ”Mikä luotto?”

 1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre
  talking about, why throw away your intelligence on just
  posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to
  read?

  Vastaa
 2. Pretty portion of content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to
  say that I get in fact loved account your blog posts.
  Anyway I will be subscribing to your feeds or even I achievement you get admission to persistently quickly.

  Vastaa

Jätä kommentti