Luottokortti

Vertaile helposti Suomen parhaat luottokortit

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on suosituin luotto-ominaisuuden sisältävä niin sanottu maksuaikakortti. Luottokortilla tehty ostos ei veloitu heti- tai suoraan asiakkaan pankkitililtä, kuten tapahtuu pankkikortilla maksettaessa. Luottokortilla tehdyt ostokset laskutetaan jälkikäteen, kuten normaalit laskut, kaikki kuukauden aikana tehdyt ostot yhteen laskuun. Lasku ostoksista tulee yleensä laskutuskautta seuraavan kuukauden alussa ja eräpäivä on sen kuukauden lopussa.

Maksat siis Tammikuun aikana tekemäsi ostokset Helimikuun lopussa ja niin edelleen. Parhaimmillaan saat siis maksuaikaa ostollesi jopa 60 päivää. Tammikuun 1. päivänä tehty ostos maksetaan vasta helmikuun 28. päivä.

Korotonta maksuaikaa luottokortilla

Luottokortilla tehdyt ostoille ovat poikkeuksetta korottomia laskun eräpäivään saakka. Sen jälkeen ostoksista alkaa kertyä korkoa. Useimmat luottokortit tarjoavat ostoille yhden kuukauden korottoman maksuajan. Tarjolla on myös luottokortteja, jotka tarjoavat maksuaikaa jopa 45 päivää. Korottoman maksuajan lisäksi luottokortti tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden maksaa ostoksia pois pienemmissä osissa, myös eräpäivän jälkeen. Huomioitavaa on, että tässä tapauksessa kortille jätetystä saldosta tulee kuitenkin maksaa korkoa, sekä yleensä luottokorttiyhtiö veloittaa asiakkaalta pienen tilinhoitomaksun.

Miten muuten voisit rahoittaa yllättävät menot? Lue myös tekemämme kulutusluottovertailu.