Laskurahoitus, eli laskujen myynti

Laskurahoitus, eli laskujen myynti

Laskurahoitus, eli laskujen myynti tulee usein ajankohtaiseksi, varsinkin voimakkaasti kasvavassa liiketoiminnassa jolloin kassavirran hidastuminen aiheuttaa liiketoiminalle merkittäviä kustannuksia ja lisärahoituksen tarpeen. Lisärahoituksen tarve on kuitenki vältettävissä kasvattamalla yritystoiminnan likviditeettiä.

Laskujen myynti, eli laskurahoitus on helppo ja selkeä rahoitusratkaisu

Laskurahoitusta tarjoavia yrityksiä on liikaa enkä osaa päättää?

Kilpailuta.

Esimerkiksi Rahoitustarjous.fi palvelun avulla voit kilpailuttaa ilmaiseksi laskurahoitusta tarjoavat palvelut. Lähetät vain yhden tarjouspyynön ja saat useita tarjouksia. Voit sitten valita tarjouksista sinulle sopivimman ja saat heti rahaa tilille kun luot laskuja, helppoa.

Miksi valita laskurahoitus?

Laskujen myynti

 • 100 % rahoitus: Laskut maksetaan heti tilillesi
 • Vapautat myyntisaatavanne käteiseksi rahaksi heti
 • Helppo ja selkeä rahoitusratkaisu ilman ylimääräistä byrokratiaa
 • Reskontran valvonta on jatkossa helppoa kun saat rahat välittömästi 100% takuulla heti tilillesi
 • Halutessanne, palvelu lähettää myös laskut puolestanne
 • Palvelu kantaa aina maksuviiveriskin puolestanne

 

Miten laskurahoitus, eli laskujen myynti käytännössä toimii?

Rahoitusyhtiö ostaa myyjän ( sinun / yrityksesi ) laskusaatavat. Toisin sanoen myöntää luottoa myyjän laskusaatavia vastaan. Samalla luottotappioriski siirtyy laskun myyjältä rahoitusyhtiölle, eli kun teet kauppaa, saat rahat heti ja luottotappiotkin siirtyvät rahoitusyhtiölle.
 1. Luottotappioriski siirtyy suoraan rahoitusyhtiölle
  Rahoitusyhtiön myöntäessä luottoa myyntisaataviasi vastaan, siirtyy myös luottotappioriski. Laskujen myynnillä voidaan rahoittaa sekä kotimaiset että ulkomaiset laskusaatavat. Rahoitus voi olla euroissa tai muussa valuutassa. Sopimukseen voidaan liittää samalla laskun reskontra- ja perintäpalvelut.
 2.  Miten laskujen myynti sitten käytännössä etenee?Laskun myyjä lähettää laskut palvelun tarjoajalle arvioitavaksi. Jos lasku täyttää luottokriteeriut, niistä maksetaan heti osasumma tililesi. Loppuosa laskun summasta pidetään vakuutena, kunnes lasku on maksettu asiakkaan suunnasta. Kun lasku on maksettu, palvelun tarjoaja maksaa lopun vähennettynä omalla rahoituspalkkiollaan.
 3. Voinko myydä vain yksittäisiä laskuja?
  Kyllä voit, voit myydä useita laskuja kerralla tai halutessasi yksittäisiä laskuja.
 4. Rahoitetaanko palveluista ulkomaan laskuja?
  Kyllä. Usemmiten myös ulkomaan laskuja voi myydä ja varsinkin euroalueen laskut ovat jokapäiväistä toimintaa näissä rahoitusyhtiöissä.
 5. Voidaanko vain osa laskun summasta rahoittaa palvelun kautta?
  Yleisesti ei voida. Laskut rahoitetaan aina kokonaisuutena. Yleensä palvelun tarjoajat ostavat laskun vain kokonaan, eikä osaa siitä. Tiettyjä poikkeuksia voidaan toki tehdä mikäli laskusi summa on esimerkiksi suurempi, kuten 500 000 euroa ja haluat myydä siitä vaikkapa puolet riskiä pienentääksesi.
 6. Kuka pitää huolen maksumuistutusten lähettämisestä?Palvelun tarjoaja huolehtii siitä,  että he että laskun maksaja saa tarvittaessa maksumuistutuksen maksamatta olevasta laskustaan. Palvelun tarjoaja siirtää tarvittaessa laskun kolmannelle osapuolelle perittäväksi. Sinun ei tarvitse olla huolissaan tästä, he osaavat kyllä asiansa ja laskut tulevat perittyä tavalla tai toisella. Lue lisää laskurahoituksesta englanninkielisestä lähteestä tästä.
Suomessa laskujen myynti ei ole vielä niin yleistä kuin ulkomailla, mutta palvelun tarjoajia on alkanut tulla yhä enemmän. Palveluissa on suuria eroja kustannuksissa ja suosittelemme että kilpailutat palvelut Rahoitustarjous.fi palvelun kautta.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook
Laskurahoitus, eli laskujen myynti
Arvostele tämä artikkeli

Jätä kommentti