Lainojen yhdistäminen – apu maksuvaikeuksiin

Jos lainojen takaisinmaksu vaikeutuu, on syytä toimia nopeasti. Aikainen toiminta takaa mahdollisuuden parempiin luottojärjestelyihin ja viivästys- sekä perimiskulujen välttäminen ovat paranee. Toimivia vaihtoehtoja voi olla esimerkiksi laina-ajan pidentäminen, lainan lyhennysvapaat kuukaudet tai useiden pienempien lainojen yhdistäminen yhdeksi, helpommin hoidettavaksi ja edullisemmaksi luotoksi. Voit lukea tästä miten lainat yhdistetään. Tässä artikkelissa käsitellään lainojen yhdistämistä yleisesti.

Kun useampi pieni laina muutetaan yhdeksi suureksi kulutusluotoksi tarkoitus on, että lainansaaja säästää lainakuluissa maksamalla takaisin vain yhtä suurempaa lainaa sekä sen tilinhoitomaksuja. Oikean suuruista luottoratkaisua varten luoton ottajan taloudellinen tilanne tulee tarkastella kokonaisvaltaisesti. Tulo- ja menolaskureiden avulla voi selvittää realistisen maksukykyvyn ja päättää sen jälkeen millaista kuukausisummaa on mahdollista maksaa takaisin.

Lainojen yhdistäminen yhdeksi kulutusluotoksi on usein ensimmäinen askel kohti maksuvaikeudetonta elämää. Kulutusluottojen maksuajat vaihtelevat tyypillisesti 1-5 vuoden välillä. Jotkin rahoitusyhtiöt voivat myöntää lainaa jopa 10 tai 12 vuoden takaisinmaksuajalla.

Lainoja yhdistämällä voi mahdollistaa uuden, toteuttamiskelpoisen takaisinmaksuohjelman. Tärkeää taloudellisessa ahdingossa olevalle on puuttua myös itse ylivelkaantumisen ongelmaan, siihen että menot ovat muuttuneet tuloja suuremmiksi. Rahallinen tasapainostus onnistuu joko kulutusta vähentämällä tai hankkimalla lisää tuloja.

Kulutusluottoa myönnetään erilaisilta tahoilta. Usein pankit myöntävät edullisimpia kulutusluottoja joko vakuutta vastaan tai maksukyvyn ollessa hyvä, myös ilman vakuuksia. Mikäli kulutusluottoa ei myönnetä pankista, on olemassa useita pidempiaikaisia kulutusluottoja tarjoavia rahoittajia, jotka toimivat myös ilman vakuuksia tai takaajia. Eri rahoitusyhtiöiden lainatuotteita ja ehtoja vertailemalla, löytyy eri tilanteisiin parhaiten sopivia vaihtoehtoja.

2 kommenttia artikkeliin ”Lainojen yhdistäminen – apu maksuvaikeuksiin”

Jätä kommentti