Lainaa hakemassa? Näin säästät kuluissa.

Lainaa hakiessa, tutustu ensin lainavalikoimaan rauhassa

Älä hae lainaa netistä suin päin vaan ennen ensimmäisenkään lainahakemuksen täyttämistä sinun kannattaa tutustua rauhassa ja huolellisesti valitsemaasi lainaan ja lainan lainaehtoihin.

Arvioi tarkkaan tämän hetkiseen elämäntilanteeseesi sopiva lainasumma ja kuukausierä.

Pidä mielessä että vaikka saisit lainaa käyttöösi huomattavasti enemmän kuin tarvitset, tulee laina maksaa joka tapauksessa pois ja pienemmän lainan maksaminen tapahtuu varmemmin ja nopeammin kuin suuremman ja pääset tällöin aiemmin velattomaksi.

1. Tarkista lainaa myöntävän tahon hakemisen edellytykset

Lainaa myöntävillä pankeilla on useimmiten heti lainahakemuksen alussa listattuna perusvaatimukset lainan hakemiselle.

Näiden lainaa hakevan henkilöön kohdistuvat vaateet, kuten vakituiset tulot, maksuhäiriöttömyys tai 18 vuoden ikä, tulee täyttyä, jotta lainaa voi yli päätään hakea. Lainapäätös tehdään lähes poikkeuksetta kokonaisarviona hakijan antamien tietojen perusteella.

Jos huomaat lainan antajan myöntävän lainaa vaikka hakijalla olisi maksuhäiriömerkintä, kannattaa miettiä onko lainan antaja turvallinen valinta ja onko kaikki lainaa rasittavat kustannukset todella esiteltynä verkkosivustolla, tarkista tässä kohtaa saamasi lainapaperit erityisellä tarkkuudelle ettei lainaehtoja ole muutettu varsinaiseen lainasopimukseen.

Tämä on harvinaista, mutta ei tavatonta, sillä lainan hakijan on mahdotonta todistaa millaisilla ehdoilla hänen hakemaansa lainaa on markkinoitu. Lainan ehdot määrittelee allekirjoittamasi lainasopimus, joten älä lainaa rahaa ennen kuin luet ja ymmärrät sen sisällön.

3. Täytä lainahakemus verkkosivustolla ja säästät kuluissa

Kun olet rauhassa tutustunut lainan hakemisen perusvaatimuksiin sekä valinnut tunnistautumistavaksi mieleisesi, voit aloittaa hakemuksen täytön. Täytä lomakkeen kenttiin huolellisesti kaikki kysytyt kentät. Yksikin virheellinen tieto hakemuksella saattaa johtaa huonompaan tai jopa väärään lainapäätökseen.

Voit pahimmillaan saada kielteisen lainapäätöksen, vaikka pankki myöntäisi sinulle mielellään lainaa. Ohjeistustekstit auttavat lainahakemuksen täyttämisessä pankin haluamalla tavalla, lue ja noudata niitä. Esimerkiksi summat pyydetään usein ilmoittamaan ilman desimaaleja vain täysien eurojen tarkkuudelle.

Mikäli lainapäätös on hakemuksella antamiesi tietojen perusteella myönteinen, saattaa pankki vielä pyytää sinulta vielä nähtäväkseen tositteita, kuten eläkepäätös tai viimeisin palkkanauha, joista vahvistavat ilmoittamasi tiedot oikeiksi. Useimmiten saat kuitenkin myönteisen lainapäätöksen tullessa lainaa tilillesi ilman ylimääräisiä tositteita.

Näin esimerkiksi Credit24 , Nopsalaina, Ferratum, Lainatori ja Freedom Rahoituksen kumppanit tekevät. Suosittelemme Freedom Rahoitusta, sillä se on takuu varma tapa saada edullisin laina, sillä on riippumaton taho joka kilpailuttaa lainatarjoukset eri pankkien välillä ja toimittaa sinulle edullisimman ilman veloitusta. Tutustu tästä.

4. Valitse tunnistautumistapa: Se vaikuttaa lainan maksunopeuteen

Ehdottomasti nopein ja turvallisin tapa hakea lainaa on, kun valitset lainaa hakiessasi tunnistautumistavaksi verkkopankkitunnuksilla suoritettavan tunnistuksen.

Jos haet lainaa siten, että lainahakemuksella on valittuna kaksi hakijaa, tulee molempien henkilöiden tunnistautua omilla pankkitunnuksillaan.

Voit hakea lainaa myös ilman pankkitunnuksia, mutta tällöin lainapaperit lähetetään kotiosoitteeseesi tai sähköpostiisi, tulostat ne ja allekirjoitat sekä palautat henkilö- ajokortti- tai passikopiosi kanssa varustettuna mukana tulevassa palautuskuoressa.

Tällä tapaa saat lainaa tilillesi noin 3-5 arkipäivässä, kun verkkopankkitunnuksilla laina voi olla tililläsi jopa samana päivänä.

5. Lue vain, jos et valinnut sähköistä allekirjoitusta

Saatuasi lainasopimuksen kotiisi lue se huolellisesti läpi, tarkista tietojen oikeellisuus, allekirjoita ja päivää se.

Palauta allekirjoittamasi lainasopimus liitteineen palautuskuoressa normaalin postin mukana. Lainanantaja tarvitsee kaikki liitteet sopimuksesi käsittelyä varten.

Huomaa, että liitteitä ei välttämättä tarvita vielä hakemusta jätettäessä verkkosivulla.

6. Lainasumma maksetaan pankkitilillesi

Kun sopimuksesi liitteineen on tarkistettu sekä hyväksytty, lainanantaja maksaa lainasumman sopimuksessa ilmoittamallesi pankkitilille noin 1–2 arkipäivän kuluessa.

Tämä aika lasketaan siitä kun allekirjoitettu lainasopimus on saapunut pankkiin / lainanantajalle.

Huomaa tämä lainaa hakiessasi, että valitessasi normaalin tunnistautumisen et todennäköisesti saa lainaa tilillesi alle 5 arkipäivässä.

Vain pankkitunnuksien kautta tapahtuvalla tunnistautumisella, eli sähköisellä allekirjoituksella allekirjoittamalla saat lainan tilillesi jopa samaksi päiväksi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.