Edullista lomailua

Loma koostuu yleensä lomatunnelmasta ja mukavista muistoista eikä rahasta. Usein loma sekä raha ja sen kulutus liitetään vahvasti yhteen.

Kokosimme yhteen neljä pienemmän budjetin lomailuvinkkiä, joita neljän hengen perhe voisi viettää. Jo sadalla eurolla voi viettää mukavan lähiloman.

Edullismman loman hinta on sata euroa ja kalliimpi tuhannen euron tietämillä. Sadan euron lomapäivä kuulostaa epäuskottavalta, mutta sitä se ei ole. Tarkalla budjetilla kaikki on mahdollista, budjettia ei kannata venyttää, mutta mielikuvituksen rajoja kyllä. Lomailu voi olla mitä vain, kunhan se eroaa tarpeeksi arjesta.

Hyvällä asenteella lomaa voi viettää vaikkapa retkeillen omassa kotikaupungissa. Nykyisin lomailijoille tarjotaan hyviä lomatarjouksia esimerkiksi majoituksissa sekä erilaisissa palveluissa.

Alennettuja hintoja ei siis kannata miettiä turhan pitkään, nopeimmat korjaavat parhaimman tarjoussadon.

Edullisinta lomailua

  • Sadalla eurolla nelihenkinen perhe pääsee esimerkiksi kylpylään tai viettämään päivän Tallinnassa. Pienellä budjetilla koko perheen ruokailu jää alle 30 euron. Ravintolassa sillä ei ehkäpä vielä syödä, mutta erinomaiset eväät saa kaupasta mukaan. Reissun retkimieli tulee kuin bonuksena eväitä jakaessa ja syödessä.
  • 300 euron lomalla pääsee nauttimaan hotellin rennosta tunnelmasta. Yhden yön matka Tallinnaan mahtuu hienosti tähän budjettiin. Hotellista riippuen, matkabudjetista voisi riittää vielä ruokailuun ravintolassa. Samaisella summalla nelihenkinen perhe käy vaihtoehtoisesti päiväretkellä Tukholmassa ja myös syö laivalla.
  • Mökkilomailu on Suomessa kalliimpaa. Vuokramökkien hinnat lähtevät noin 500 eurosta ylöspäin. Jos koko viikon ruuat saa ostettua sadalla eurolla, kuluu lomailuun yhtä paljon kuin koko perhe kuntoilisi kolme päivää tai nautiskelisi olostaan kylpylässä. 500 euron lomabudjetilla koko perheen kaupunkiloma vaikkapa Tukholmassa tai Tallinnassa saa uutta hohtoa.

Espanjaan aurinkotuoliin tai kaupungille

Tuhannen euron lomarahalla koko perhe pääsee jo kunnolla ulkomaille eikä ainoastaan naapurimaihin.

1000 euroa mahdollistaa äkkilähdön esimerkiksi Espanjaan, Kanarialle tai Lontooseen.

Neljän hengen nopeaa äkkilähtöä voi tietysti olla vaikea saada, mutta aina kannattaa yrittää ja kysellä matkatoimistoilta. Viikko auringon paistetta virkistää takuulla! Lomabudjetti pitää varmasti, jos hotellimajoituksen hintaan onnistuu saamaan mukaan myös ateriat.

Eikä lomallakaan kannata unohtaa kulutuksen tarkkailua.

Aina kannattaa olla tarkka rahasta ja kokeilla tinkimistä, se maksaa vaivan. Tingi pienistä turhista asioista myös lomalla mutta lomaa ei kuitenkaan kannata pilata ylimalkaisella “kitupiikkiydellä”. Toivomme teille oikein hauskoja lomamuistoja!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.