15 helppoa tapaa säästää arjessa | Testattu lista (joka toimii)

Jos säästäminen arjessa tuntuu vaikealta, lue tästä varmat vinkit arjen kulujen minimoimiseksi. Monet suomalaiset pystyisivät varmasti säästämään rahaa pienillä arjen muutoksilla. Muutoksia kannattaa tehdä omassa ajattelumaailmassa sekä arkisia tottumuksia ja kulutuskäyttäytymistä järkevöittämällä. Artikkeliin on listattu hyviä vinkkejä, miten rahaa säästyy enemmän.

Säästäminen arjessa yleisesti

Säästäjän kannattaa ensimmäiseksi perustaa säästötili ja ottaa käyttöön vaikkapa säästöpossu. Säästöpossuun on helppo päivittäin pudottaa taskussa tai laukussa olevat kolikot, kun säästölipas on täynnä, rahat kannattaa siirtää pankkiin avatulle säästötilille. Kannattaa pitää kirjaa omasta kulutuskäyttäytymisestä, näin kuluttajalla on parempi käsitys omasta rahankäytöstään ja siitä missä kohtaa on hyvä vetää pussinnyörejä tiukemmalle. Henkilökohtainen kirjanpito onnistuu helposti esimerkiksi puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Talouteen kannattaa jättää liikkumavaraa yllättäviä kuluja ajatellen, eikä käyttää jokaista tienattua euroa.

Tällöin rahallinen tilanne ei mene sekaisin. Säästäjän ei kannata ottaa luottokorttia käyttöön, sillä kortin avulla ei synny säästöjä. Luottokorttia kannattaa käyttää ainoastaan hätätapauksessa. Kun oman talouden ja elämän budjetoi, niin rahatilanne selkeytyy ja kuluttaja ymmärtää paremmin, mihin kannattaa raha käyttää ja missä kulutusta voisi nipistää.

Säästäminen arjessa on loppujen lopuksi yllättävän helppoa!

Lue eteenpäin.

Lue lisää15 helppoa tapaa säästää arjessa | Testattu lista (joka toimii)

Säästövinkkejä lomamatkalle

Monet ajattelevat, että matkustaminen on kallista, mutta on monta säästövinkkiä vähentää kuluja edullisempaa matkaa ajatellen. Matkustaessa halpa ei tarkoita aina huonoa. Kun ottaa ajoissa selvää matkakohteesta, hotellivalikoimasta, kartoittaa lennot ja tekee matkabudjetin, voi päästä huomattavasti edullisemmin odotetulle reissulle. Usealla lentoyhtiöllä on edullisempia päiviä lentää. Jos matkaa varatessa ei ole tarkkaa lähtöpäivämäärää, kannattaa tutkia minä päivinä … Lue lisääSäästövinkkejä lomamatkalle