15 helppoa tapaa säästää arjessa | Testattu lista (joka toimii)

Jos säästäminen arjessa tuntuu vaikealta, lue tästä varmat vinkit arjen kulujen minimoimiseksi. Monet suomalaiset pystyisivät varmasti säästämään rahaa pienillä arjen muutoksilla. Muutoksia kannattaa tehdä omassa ajattelumaailmassa sekä arkisia tottumuksia ja kulutuskäyttäytymistä järkevöittämällä. Artikkeliin on listattu hyviä vinkkejä, miten rahaa säästyy enemmän.

Säästäminen arjessa yleisesti

Säästäjän kannattaa ensimmäiseksi perustaa säästötili ja ottaa käyttöön vaikkapa säästöpossu. Säästöpossuun on helppo päivittäin pudottaa taskussa tai laukussa olevat kolikot, kun säästölipas on täynnä, rahat kannattaa siirtää pankkiin avatulle säästötilille. Kannattaa pitää kirjaa omasta kulutuskäyttäytymisestä, näin kuluttajalla on parempi käsitys omasta rahankäytöstään ja siitä missä kohtaa on hyvä vetää pussinnyörejä tiukemmalle. Henkilökohtainen kirjanpito onnistuu helposti esimerkiksi puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Talouteen kannattaa jättää liikkumavaraa yllättäviä kuluja ajatellen, eikä käyttää jokaista tienattua euroa.

Tällöin rahallinen tilanne ei mene sekaisin. Säästäjän ei kannata ottaa luottokorttia käyttöön, sillä kortin avulla ei synny säästöjä. Luottokorttia kannattaa käyttää ainoastaan hätätapauksessa. Kun oman talouden ja elämän budjetoi, niin rahatilanne selkeytyy ja kuluttaja ymmärtää paremmin, mihin kannattaa raha käyttää ja missä kulutusta voisi nipistää.

Säästäminen arjessa on loppujen lopuksi yllättävän helppoa!

Lue eteenpäin.

Lue lisää15 helppoa tapaa säästää arjessa | Testattu lista (joka toimii)

Viisi arjen säästövinkkiä joila jokainen voi säästää

Kukaan ei halua törsätä rahaa holtitta. Perimmiltänsä jokainen haluaa säästää rahaa, eikö niin? Ei kuitenkaan välttämättä ole näin, vaikka luulisi. Ongelmana on se, että säästäminen on kovaa ja pitkäjänteistä työtä. Kuitenkin, on niin paljon pieniä tapoja säästää rahaa jotta on helppo unohtaa millä kaikilla tavoilla voi sästää arjen joka nurkasta juuri sopivasti. Samalla valoisa puoli … Lue lisääViisi arjen säästövinkkiä joila jokainen voi säästää