Loma ja laina

TNS-Gallupin tekemeä kyselytutkimus paljastaa, että seitsemän henkilöä kymmenestä ei ota velkaa lomaansa varten.

Kolme kymmenestä siis harkitsee kuitenkin lainan ottamista? Ei välttämättä, mutta kesäisin joka kymmenes suomalainen uskoo turvautuvansa lainarahaan, jotta lomasta selviytyy taloudellisesti. Yleisin lainasumma, joka lomaa varten nostetaan on noin 500 euron tuntumassa. Vain muutama prosentti lomaa viettävistä uskoo tarvitsevansa tätä enemmän rahaa.

Lue lisääLoma ja laina

Viisi kohdetta rahoitukselle

Vakaa talous sekä säästäminen ovat asioita, joita tavoitellaan ja silloin tällöin saavutetaankin. Joskus tulee kuitenkin tilanteita, joissa on tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle.

Silloin kun oma talous on hyvässä tasapainossa ja maksukyky kunnossa, voi ulkopuolelta saatava rahoitus olla järkevä valinta yllättäviä menoja, kuten vaikkapa harrastuksia, juhlia tai hankintoja varten. Rahoituksen avulla rahan käyttöä on mahdollista pitää tasaisena suurempienkin hankintojen yhteydessä.

Käyttötiliä ei tarvitse tyhjätä kriittiselle rajalle. Lainanhakuun ja rahojen sijoittamiseen on viisi suosittua kohdetta.

Lue lisääViisi kohdetta rahoitukselle

Edullista lomailua

Loma koostuu yleensä lomatunnelmasta ja mukavista muistoista eikä rahasta. Usein loma sekä raha ja sen kulutus liitetään vahvasti yhteen.

Kokosimme yhteen neljä pienemmän budjetin lomailuvinkkiä, joita neljän hengen perhe voisi viettää. Jo sadalla eurolla voi viettää mukavan lähiloman.

Lue lisääEdullista lomailua