Auton osto helpoksi

Millainen auto ja minkä hintainen? Omaksi vai autolainaa?

Auton osto on useimmiten kotitalouden suurin hankinta heti oman asunnon jälkeen. Auton hankintaan liittyy monia kysymyksiä, joihin autoa hankkivan on hyvä perehtyä etukäteen. Hyvän esivalmistelun tuloksena säästyy todennäköisimmin rahaa. Autoja on sitä haluaville tarjolla paljon. Itselle sopivinta pitää vain osata etsiä. Ensimmäisenä pitää ottaa huomioon selkeät raamit mitä autolta halutaan ja paljonko se saa kustantaa. Ostajan ei kannata tuhlata autoon ainakaan viimeisiä eurojaan, sillä auton arvo laskee nopeasti. Arvokasta tietoa automalleista, uutuuksista ja käytännöllisistä automalleista saa alan lehdistä, kuten Auto Bild Suomi. Auton hankintaa varten on myös tarjolla monia eri rahoitusvaihtoehtoja.

Auton ostoa varten kannattaa selailla useita verkkosivuja kuten Autotalli.com, Nettiauto.com ja käytetyille esimerkiksi Tori.fi ovat erinomaisia valintoja. Esimerkiksi autokatsastusten hylkäysprosentit sekä Trafin hylkäysprosentit ja Autoliiton tiedot antavat hyvää tietoa automallien luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Monista autolehdistä saa myös hyvää informaatiota. Kun hyvä auto löytyy, siitä kannattaa selvittää Auton historiatiedot. Kyselyn avulla voi saada vihjeen onko auto esimerkiksi joutunut joskus kolariin tai onko se tuotu muualta Suomeen. Nykyään yksityinen autonmyyjä osaa pyytää menopelistään jo samoja hintoja kuin autoliikkeet vaihtoautoistaan. Kannattaa myös muistaa, että autoliikkeet ovat yksityisiä myyjiä turvallisempia. Kun sopiva auto on havaittu hyväksi ja tiedotkin tarkastettu, kannattaa muistaa tinkiä auton hinnasta.

Uuden auton hankinnassa on omat puolensa, mutta se ei ole välttämättä taloudellisesti kannattavaa. Uuden tai jo vähän ajetun auton välille tulee kulueroja. Muutamia vuosia vanhalla autolla on yleensä pienemmät kustannukset kuin uudella autolla. Ero johtuu yleisimmin lainasta. Uuden auton ostajalla päätöksen tekoa painottaa usein muut, kuin taloudelliset perusteet, kuten esimerkiksi varustelutaso, tekniikka sekä yksityiskohdat. Hyvä neuvo on ostaa pari vuotta vanha auto ja pitää sitä kolmesta neljään vuotta.

Autorahoitus onnistuu helposti useiden eri tahojen kautta. Netistä löytyy monia autolainan tarjoajia, joihin kannattaa tutustua ja valita itselleen paras. Rahoitusta saadakseen hakijan tulee olla vähintään 20 vuotta. Rahoittajat edellyttävät säännöllisiä tuloja sekä moitteettomasti hoidettuja raha-asioita. Jos taas etsit lainaa autoasi vastaan, sitä tarjoaa suomalainen SAV-Rahoitus.

Suosittelemme autorahoitukseen Freedom Rahoituksen palveluita

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.