Autolainavertailu – Vertasimme autolainat

Pankin myöntämä vakuudellinen kulutusluotto on keskimäärin se edullisin tapa ostaa uusi tai käytetty auto velaksi, mutta varsinkin joulukuussa autokauppiaat voivat tehdä huomattavan edullisia rahoituskampanjatarjouksia. Halpaa lainaa autoa varten saa usein myös kesällä. Esimerkiksi Länsi-Auto tarjoaa tasaisesti rahoitusta 0,5% korolla.

Taulukossa kärkinelikko autolainaratkaisun hakemiseksi

LainanantajaMaksimi lainasummaMaksimi laina-aikaLainan korko 
Freedom Rahoitus40 000 euroa12 vuottaVaihteleeTee hakemus
Santander50 000 euroa10 vuotta4,4 %Tee hakemus
Etua.fi40 000 euroa15 vuottaVaihteleeTee hakemus
S-Pankki, S-Laina20 000 euroa12 vuotta6 %Tee hakemus
Bank Norwegian50 000 euroa15 vuottaVaihtuvakorkoiset korot, lasketaan hakijan taloudellisen tilanteen mukaan.Tee hakemus

Autolaina edullisesti

Kulutusluottovertailun tekemän selvityksen mukaan suomalaispankit antoivat vakuudellista autolainaa joulukuun alussa keskimäärin 6,20 prosentin todellisella korolla. Kun näin todellisessa korossa on laskettu mukaan kaikki lainakulut, eli lainan perustamismaksu ja käsittelykulut – voidaan tätä pitää vertailukelpoisena autorahoituksia kampanjoitaviin rahoituksiin.

Kaikkein kalleinta auton hankkiminen on rahoitusyhtiöiden vakuudettomilla kulutusluotoilla, joiden keskimääräinen vuosikorko oli joulukuun alussa 9,60 prosenttia. Kun verrataan tätä autoliikkeiden osamaksurahoituksiin, joissa lainan todellinen hinta oli keskimäärin 7,30 prosenttia voidaan helposti todeta, että autolaina on useimmin edullisinta pankin kautta hankittuna, mutta kampanjatarjouksena autoliikkeen kautta. Huomioithan että jos autoliike tarjoaa lainaa 0,5 prosenttiyksikön korolla, se joutuu todennäköisesti maksamaan lainasta pankille ja huomioi tämän hyvittämällä vähemmän vaihtoajoneuvostasi.

Edulliselta näyttävä autolaina voikin todellisuudessa olla kallis

Autoa ostavan on syytä ja kannattaa seurata tarkkaan autokauppiaiden rahoituksien tarjouksia. Tämä siksi, sillä auton osamaksukaupan rahoitukseen voi saada hyvinkin edullisen tarjouksen kausittain. Selvityksessä osamaksurahaa sai edullisimmillaan 0,50 prosentin todellisella korolla – siis ilman kuukausittaista tilinhoitomaksua! Ääripäässä kalleimman autolainaa tarjoavan lainatarjouksen korko oli jopa 11 prosenttia.

Autonostajan kannattaa todella kiinnittää huomiota osamaksutarjoukseiin ja ennen kaikkea koron lisäksi mahdolliseen luoton perustamiskuluun / -maksuun ja lainan kuukausittaiseen käsittelykuluun. Nämä “pienet” kuukausittaiset kulut voivat nostaa merkittävästi autorahoituksen todellisia kustannuksia.

Toki suosittelemme esimerkiksi vertailemaan lainat vaikkapa Lendo tai Freedom Rahoitus -lainapalveluissa joista voit hakea kulutusluottoa mihin tahansa lainatarpeeseen.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook
Autolainavertailu – Vertasimme autolainat
4.3 (85.71%) yhteensä 14 ääntä

Jätä kommentti