Autolainavertailu – Vertasimme autolainat

Pankin myöntämä vakuudellinen kulutusluotto on keskimäärin se edullisin tapa ostaa uusi tai käytetty auto velaksi, mutta varsinkin joulukuussa autokauppiaat voivat tehdä huomattavan edullisia rahoituskampanjatarjouksia. Halpaa lainaa autoa varten saa usein myös kesällä. Esimerkiksi Länsi-Auto tarjoaa tasaisesti rahoitusta 0,5% korolla.

Taulukossa kärkinelikko autolainaratkaisun hakemiseksi

[table id=autolainav /]

Autolaina edullisesti

Kulutusluottovertailun tekemän selvityksen mukaan suomalaispankit antoivat vakuudellista autolainaa joulukuun alussa keskimäärin 6,20 prosentin todellisella korolla. Kun näin todellisessa korossa on laskettu mukaan kaikki lainakulut, eli lainan perustamismaksu ja käsittelykulut – voidaan tätä pitää vertailukelpoisena autorahoituksia kampanjoitaviin rahoituksiin.

Kaikkein kalleinta auton hankkiminen on rahoitusyhtiöiden vakuudettomilla kulutusluotoilla, joiden keskimääräinen vuosikorko oli joulukuun alussa 9,60 prosenttia. Kun verrataan tätä autoliikkeiden osamaksurahoituksiin, joissa lainan todellinen hinta oli keskimäärin 7,30 prosenttia voidaan helposti todeta, että autolaina on useimmin edullisinta pankin kautta hankittuna, mutta kampanjatarjouksena autoliikkeen kautta. Huomioithan että jos autoliike tarjoaa lainaa 0,5 prosenttiyksikön korolla, se joutuu todennäköisesti maksamaan lainasta pankille ja huomioi tämän hyvittämällä vähemmän vaihtoajoneuvostasi.

Edulliselta näyttävä autolaina voikin todellisuudessa olla kallis

Autoa ostavan on syytä ja kannattaa seurata tarkkaan autokauppiaiden rahoituksien tarjouksia. Tämä siksi, sillä auton osamaksukaupan rahoitukseen voi saada hyvinkin edullisen tarjouksen kausittain. Selvityksessä osamaksurahaa sai edullisimmillaan 0,50 prosentin todellisella korolla – siis ilman kuukausittaista tilinhoitomaksua! Ääripäässä kalleimman autolainaa tarjoavan lainatarjouksen korko oli jopa 11 prosenttia.

Autonostajan kannattaa todella kiinnittää huomiota osamaksutarjoukseiin ja ennen kaikkea koron lisäksi mahdolliseen luoton perustamiskuluun / -maksuun ja lainan kuukausittaiseen käsittelykuluun. Nämä “pienet” kuukausittaiset kulut voivat nostaa merkittävästi autorahoituksen todellisia kustannuksia.

Toki suosittelemme esimerkiksi vertailemaan lainat vaikkapa Lendo tai Freedom Rahoitus -lainapalveluissa joista voit hakea kulutusluottoa mihin tahansa lainatarpeeseen.

9 kommenttia artikkeliin ”Autolainavertailu – Vertasimme autolainat”

  1. I’m not sure exactly why but this weblog is loading
    extremely slow for me. Is anyone else having this problem
    or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if
    the problem still exists.

    Vastaa

Jätä kommentti