Kulutusluotto nopeasti arjen tarpeisiin

Kulutusluotto vai Pikalaina?

Oletko harkinnut hakevasi kulutusluotto tai pikalainaa arjen tarpeisiisi? Näinä epävakaina taloudellisina aikoina sadat tuhannet suomalaisest kohtaavat ennen palkkapäiväänsä tarvetta lisärahoitukselle. Pikalainat ovat yhä suositumpia lähteitä lyhytaikaiselle rahoitukselle. Tämä on ollut erityisen totta pienituloisille perheille ja henkilöille. Pikalainat ovat helppo tapa saada nopeasti rahaa käyttöönsä eivätkä vaadi minkäänlaista vakuutta, mutta ne ovatko ne todella hyvä idea?

Jos tarvitset rahaa nopeasti – vain pikalaina pystyy tähän, mutta lue tämä ennen kuin haet

Pikalaina, eli pikavippi on pieni rahalaina, joka annetaan yksittäiselle henkilölle. Ideaperustuu siihen, että laina on tarkoitus maksaa takaisin ennen luotonottajan seuraavaa palkkaa. Se on pohjimmiltaan tapa saada osa seuraavasta palkasta aikaisemmin käyttöönsä. Vanha kansa kutsuu tätä “kottina” tai “förskottina” joka johtaa nimensä ruotsin kielestä. Takaisinmaksuaika näissä lainoissa  on yleisesti 14 – 30 päivää. Lainanottajajaa odotetaan todistamaan työllisyytensä ja tarvittaessa viimeisin tiliotteensa. Useimmiten lainan saa puhtailla luottotiedoilla varustettu henkilö ilman minkäänlaista lisätodistelua – riittää että täyttää lainahakemuksen valitsemansa pikalainayrityksen verkkosivulla ja laina napsahtaa tilille välittömästi.

Kun tulee se päivämäärä, jolloin laina erääntyy, lainansaajan tulee maksaa lainansa pois. Tästä kannattaa pitää kiinni, sillä nämä samaiset yhtiöt jotka myöntävät lainoja, ovat myös taitavia perimään niitä takaisin, useimmilla on omia perintätoimistoja jne. Jos lainan maksaminen ei ole kohdallasi mahdollista, ota itse heti yhteyttä pikalainan myöntäjään ja neuvottele. Älä jää odottamaan heidän yhteydenottoaan. Lainan maksamatta jättäminen maksaa sinulle kymmeniä, jopa satoja euroja ja voivat johtaa lainanantajan taholta oikeudenkäyntiin saakka.

Huonona puolena helpoissa lainoissa

Näissä lainoissa on yleensä helppouden mukana korkea hinta. Rahoituskulut ovat 15-30 prosenttia lainasummasta. Koska korko on 15-30 prosenttia vain muutaman viikon ajalta, nousee laskennallinen vuosikorko lähes 800 prosenttiinkin saakka. Tähän on tullut lakimuutos, joka tiputti suuren osan pikavippiyrityksistä pois markkinoilta.

Pikaluoton uudet ehdot 2013 kesäkuusta alkaen:

  • Alle 2 000 euron pikaluotoille tulee korkokatto.
  • Todellinen vuosikorko saa olla saa olla enintään korkolain mukainen viitekorko lisättynä 50 prosenttiyksiköllä. Korkoon lasketaan mukaan myös muut lainanottajalta perittävät kulut.
  • Tämänhetkisellä viitekorolla sallittu enimmäiskorko olisi 51 prosenttia.
  • Lainaan – esimerkiksi sen hakemiseen ja myöntämiseen – liittyvistä tekstiviestipalveluista ei saa jatkossa periä lisämaksuja.
  • Lainanantajan pitää selvittää hakijan luottokelpoisuus nykyistä tarkemmin.
  • Uudet rajoitukset tulevat voimaan näillä näkymin ennen kesää.

Lähde: MTV3 uutiset ja Taloussanomat

Koska pikalainaa on niin helppo saada ja sen myöntämisestä puuttuu perinteinen luottotarkistus, useat näitä lainoja hakeneista ihmisistä ovat jo valmiiksi taloudellisissa vaikeuksissa ja lainanotto näin korkealla korolla vain pahentaa asiaa. Monet näistä ihmisistä eivät itse pysty maksamaan lainaamaansa lainaa, kun se erääntyy. Tämä tilanne johtaa ylimääräisiin perimiskuluihin ja myöhästymis sakkoihin, jotka vain pidentää laina aiheuttaa vieläkin enemmän maksuja asiakkaalle. Monet näistä ihmisistä ajavat itsensä noidankehään. He maksavat lainan pois seuraava palkkapäivä, mutta huomaavat ettei heillä ole tarvittavia varoja omien kulujen kattamiseen. Sitten he huomaavat olevansa ottamassa jo toista pikalainaa. Tämä sykli voi käytännössä jatkua loputtomiin, koska ei ole mitään rajaa, kuinka monta kertaa ihminen voi saada tällaista lainaa ja lainaa tarjoavia yrityksiä on satoja. Lopulta käsissä voi olla velkaantumisen kaaos. Muista että pikalainaa ei voi maksaa pois toisella pikalainalla jos haluat pitää taloutesi terveenä!

Vaihtoehtoja pikalainoille

On monia vaihtoehtoja pikalainalle. Jos tarvitset lainaa nopeasti, harkitse ennemmin vaikka kulutusluottoa. Parasta, mitä voit itsellesi tehdä, jotta tällaisia ​​lainoja ei tarvitsisi lainkaan on budjetointi. Budjetointi kuluillesi niin että sinulla on varaa maksaa laskut ajallaan. Leikkaa niin monta turhaa ostosta kauppareissustasi kuin mahdollista. Laita rahaa säästötilille pahan päivän varalle. Määritä budjetti päivittäistavaroille, tarkkaile matkapuhelimen ja polttoaineen kulutusta. Tee suurempia ostoksia kerralla yhdellä kauppamatkalla. Näin on mahdollista säästää polttoainekuluissa sen sijaan kuin tehdä useita matkoja markettiin.

Saatat myös haluta harkita panttilainaamossa vierailua. Useimmilla ihmisillä on jotain arvokasta kotonaan. Olet saattanut pantata esimerkiksi vanhoja koruja, työkaluja ja elektroniikkaa, joita voidaan käyttää vakuutena lyhytaikaisen lainan saamiseksi panttilainaamosta. Tämä on usein parempi vaihtoehto kuin ottaa pikavippi. Tällöin et kohtaa kohtuuttomia maksuja ja aja itseäsi vaaralliseen velkakierteeseen. Saatat haluta myös kultaesineiden ja kullan myymistä. Katso missä kultaa ostetaan tästä

Harkitse luottokorttia

Vaikka tämäkään ei ole ihanteellinen ratkaisu, se voi olla erittäin hyödyllinen kertaluonteisessa hätätilanteessa. Luottokortissa ei ole lainkaan korkoa kun maksat laskun eräpäivänä pois. Saat keskimäärin 30-40 päivää maksuaikaa ostoksillesi. Vaikka et maksaisi laskuasi eräpäivänä, on korko maltillinen – vain noin 10-15 prosenttia vuodessa. Katso suosittelemamme luottokortit.

Lopuksi, voit pyytää rahaa lainaksi myös ystäviltä tai perheesi jäseniltä. Pieni laina voi auttaa sinua saamaan itsesi läpi kovien aikojen ja useimmilla ihmisillä on sukulaisia ​​tai ystäviä, jotka ovat valmiita lainaamaan heille rahaa tarvittaessa ja auttamaan ennakoimattomissa menoissa sekä hätätilanteissa. Tietenkään ei kannattaa pyytää heiltä rahaa jos tietää ettei pysty maksamaan takaisin. Tämä voi pilata tärkeitä sukulais ja ystäväsuhteita, joten tämän pitäisi olla siksi aivan viimeisenä keinona käytettävä lainaamisen muoto, paitsi jos tiedät 100% varmaksi pystyväsi maksamaan heille takaisin.

freedom-rahoitus-728

Kulutusluotto nopeasti arjen tarpeisiin 5.00/5 (100.00%) yhteensä 1 ääntä

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someone

About Larry Hagman

Kommentoi